Baby wasgoed, zo houd je dat rompertje mooi!

Als je een kleintje in huis hebt, kan het zijn dat je wasmand snel vol zit. Misschien denk je dat de was van je kleintje hetzelfde gaat als je eigen was. Dat is niet zo, je wast het op een andere manier. Je wilt natuurlijk niet dat je kleintje een allergische reactie krijgt. Ik zal vertellen hoe je de was het beste kunt wassen. 

Was nieuwe kleertjes voor gebruik

Doordat er in nieuwe kleren en spulletjes stoffen zitten die de babyhuid kunnen irriteren, is het van belang om na aankoop gelijk alles te wassen. Dit komt omdat de huid van je baby kwetsbaar is voor bepaalde stoffen.   

Vier manieren voor een schone was

De vier beste manieren zijn:

  • Reinig je wasmachine: voordat je alles gaat wassen moet je de wasmachine gaan reinigen zodat die ook echt goed schoon is voordat de baby spulletjes gewassen kunnen worden. 
  • Wasmiddel zonder parfum: doordat de babyhuid gevoelig is het beter om een wasmiddel zonder parfum te gebruiken. Gebruik daarom altijd een wasmiddel speciaal voor baby’s.
  • Hoeveel graden wassen: Was de spulletjes van de baby op 30 graden en binnenstebuiten. 
  • Babywas strijken: om er echt zeker van te zijn dat er geen bacteriën meer in de kleertjes zitten, kun je het beste alle kleertjes strijken. Zo weet je zeker dat alle bacteriën dood zijn en de baby geen geïrriteerde huid krijgt. 

Hoe verwijder je hardnekkige vlekken?

De vieze vlekken die in de kleertjes van je baby zitten kun je ongetwijfeld niet eruit krijgen. Om dit toch voor elkaar te krijgen is het belangrijk om er goed de tijd voor te nemen. Met deze stappen komt je was weer als nieuw uit de wasmachine:

  • Spoel de kleertjes onder de koude kraan uit.
  • Stop de kleertjes in een emmer zodat het in de emmer kan weken twee dagen 
  • Gebruik een vlekkenverwijderaar voor de kleertjes. 
  • Doe de wasmachine op een spoelprogramma met een beetje Boitex erin. 
  • Was de kleertjes nog een keer maar nu op je eigen programma met wasmiddel. 

Baby was drogen

Om de babykleertjes te laten drogen kun je dit het beste buiten op het wasrek doen. Ook hier houd je de kleertjes binnenste buiten om verkleuring te voorkomen. Bepaalde kleertjes kun je wel in de droger doen zoals bijv.: rompertjes, spuugdoekjes etc. 

Wanneer moet ik wassen?

Was alle kleertjes van je kindje, de wieg en het bedje om de dag. De rompertjes was je wanneer deze vies is. Ook vervang je een spuugdoek en hydrofielluier dagelijks. 

Opruimen van baby was

Wanneer je de baby kamer klaar maakt komt er veel vuil vrij. Daarom is het verstandig om de meubels een paar weken te laten luchten en dan goed schoon te maken. Dan kunnen de kleertjes ook in de kast en om ze lekker te laten ruiken kan je er een geurbuiltje bij in doen die speciaal voor baby was is. Zorg dat alles op een logische plek ligt voor als je dan de baby gaat verschonen.