De babywas, zo doe je dat!

Een babyhuid is gevoelig. Het wassen van babykleertjes kan dan heel belangrijk zijn. Baby’s kunnen allergisch zijn voor verschillende producten wat je nog niet weet. Je kunt dan kijken voor speciale wasmiddelen die gemaakt zijn voor een gevoelige huid. Hoe was je nu een babywas? Dit leggen wij je hier uit met enkele tips.

Zorg altijd dat je wasmachine schoon is

Je wasmachine wordt wel eens vies en dan maak je hem schoon. Als je een baby in huis hebt is dit nog belangrijker. Om je wasmachine schoon te maken laat je hem leeg draaien op 90 graden met wat schoonmaakazijn. Je zult zien, je wasmachine wordt lekker schoon.

De babykleertjes nooit te heet wassen

Babykleding kun je het beste wassen op 60°. Je zorgt dan ervoor dat alle bacteriën zijn gedood. Kijk altijd dat de babykleertjes niet krimpen want dan kan jouw baby deze niet meer aantrekken.

Kleding van je baby wassen voordat je ze aandoet

Als je babykleertjes koopt trek ze dan niet meteen aan bij de baby. Zorg ervoor dat je ze in een schone wasmachine eerst wast. De babyhuid is zeer gevoelig en kan geirriteerd raken als je dit niet doet. Je weet dan zeker dat jouw baby geen allergieën krijgt of dat de huid gaat irriteren.

Speciaal wasmiddel kopen

Zorg ervoor dat je een speciaal wasmiddel in huis hebt als je baby is geboren. Gebruik alleen dit wasmiddel dit voorkomt een huid met irritatie. Dat wil je jouw baby niet aandoen. Wasmiddelen die je dan zou kunnen kiezen zijn robijn of neutral die speciale wasmiddelen hebben voor baby’s. Iets wat je nooit moet doen is een wasverzachter gebruiken bij het wassen van babykleertjes. Zeker niet in de eerste maanden. Een wasverzachter bevat geur en kleurstoffen die wederom er voor kunnen zorgen dat het huidje van je baby gaat irriteren.

Strijk je babywas

Het strijken van kleding wordt steeds minder gedaan. In het geval van babykleertjes is het verstandig om dit wel te doen. Niet alleen doodt je bacteriën door het wassen maar als je dan nog eens heet strijkt dan weet je zeker dat alle bacteriën dood zijn en de kleding van je baby schoon is. Check altijd de babykleertjes en de wassymbolen en strijk de was binnenstebuiten. Zo beschadig je de kleding van je baby niet maar ook niet die van je eigen was. Als je bijvoorbeeld een rompertje met tekst wilt strijken doe je dat van binnenstebuiten. Hier zul je mee de opdruk beschermen en blijft het mooi.

Een rompertje met tekst

De meeste babywas kun je wassen op 60° en dat raden wij ook aan om te doen. Een rompertje met tekst kun je het beste wassen op 40° zodat het rompertje en de tekst lang behouden blijft. Was je dit namelijk te hoog zal de tekst op het rompertje na een tijd vervagen of niet meer mooi zijn. Dit zou zonde zijn van het kledingstuk. Je wilt toch dat jouw baby het lang kan dragen.