Een zwangerschap aankondigen via de grote broer of zus

Wat leuk, je bent in verwachting maar nu komt het moment dat je het goede nieuws met anderen wilt delen. Wanneer je al een of meerdere kinderen hebt is het leuk als zij kunnen aankondigen dat ze grote broer of zus worden. Deze tips zijn allemaal met een knipoog, voor een leuke bekendmaking. 

Een schilderij

Laat je kind zijn of haar artistieke talenten zien. Laat hem of haar een schilderij maken waarop staat grote zus of groter broer. Hier kun je een filmpje van maken of een foto en doorsturen. Of laat je kindje dit doen als er bezoek is. 

Een T-shirt

Tegenwoordig kun je bij veel winkels transfer papier kopen waar je zelf je tekst of plaatje op kunt uitprinten. Je kunt het zelf op een shirt strijken. Denk hierbij aan een tekst zoals: Ik ben stoer want ik word grote broer. Ook een shirt laten drukken met persoonlijke tekst via een webshop gaat heel makkelijk.

De chef-kok

Zet je kind neer in de keuken met een beslagkom en wat andere keukengerei. Heb je een schort of een koksmuts dan kun je het nog leuker maken. Ernaast zet je bordje/ blaadje waarop heel groot staat: Recept voor broertje of zusje. Zo lijkt het net alsof je kind zijn of haar eigen broertje of zusje kokkerelt. 

Een boek

Soms kun je je kind laten wennen aan de komst van een broertje of zusje met een speciaal boek erover. Maak een foto terwijl je kind dit boek aan het lezen is. Zo ziet de wereld gelijk het goede nieuws. 

Een picknick

Leg een kleedje op de grond en laat je kind hierop zitten met wat knuffels. Iedereen krijgt zijn eigen bord en beker maar laat een plekje leeg met een bordje. Op het bord zet je een kaartje met de tekst kleine broer of zus

Hoe bekend maken

Het fijnste is om tegen je naaste omgeving het nieuws persoonlijk te vertellen. Maar social media is ook een goeie manier om je foto te posten van je kind met 1 van deze bovenstaande tips.