Hoeveel kleding neem je mee op vakantie?

De vakantieperiode begint weer. Voor veel landgenoten weer een periode waar ze lang naar hebben uitgekeken. Alleen de voorpret al tijdens de voorbereiding is voor velen al een feestje. Waar gaan we heen, wat is er te doen maar zeker ook wat neem je mee? Wat neem je nu bijvoorbeeld mee aan kleding? Veel mensen hebben toch wel enigszins last van keuzestress en willen op alles gelegenheden zijn voorbereid. Maar is dat echt wel nodig. Wist je dat vrouwen vaak twee keer zoveel kleiding meenemen dan ze ook echt dragen in de vakantie? Zonde, want je moet het allemaal meeslepen en in het vliegtuig is bagage in de meeste gevallen ook niet meer gratis en ook in de auto is de bagageruimte niet onbeperkt. Wij hebben dan ook wat tips voor je ten aanzien van de hoeveelheid kleding die je moet meenemen op vakantie.

Tips

Hoeveel je moet meenemen, hangt natuurlijk voor een groot deel af van waar je heen gaat en voor hoe lang. Uiteraard speelt ook de hoeveelheid kofferruimte die je hebt een belangrijke rol. Naast je kleding moet je natuurlijk ook nog je ondergoed, zwemspullen en toilettas meenemen.  Maar als je gemiddeld uitgaat van twee tot drie sets per week, zit je over het algemeen wel goed. 

Met een setje bedoelen we dan een broek, shirt of overhemd en eventueel een trui. Heb je wat extra ruimte over, neem dan een extra shirt of polo mee. Dames kunnen natuurlijk een jumpsuit of leuke jurk voor ‘s avonds meenemen. Zij kunnen met accessoires die weinig ruimte in beslag nemen toch verschillende creaties maken.

Neem, ongeacht hoe lang je gaat, vooral kleding mee die je fijn vind om te dragen en die je ook gemakkelijk kunt combineren. Fel gekleurde shirt met prints zijn natuurlijk erg leuk om te dragen op vakantie maar wel een stuk lastiger om te combineren. Één opvallend item is leuk om ’s avonds een keer extra leuk gekleed te zijn. Neem verder zoveel mogelijk basis kleding mee. Beperk je tot neutrale kleuren. Die kun je gemakkelijk afwisselen. Zorg ook dat je verschillende looks kunt creëren. Zo heb je toch iedere dag weer een ander setje. Wel zo leuk toch?  

Nog wat praktische dingen om rekening mee te houden. Zeker als je langer dan 2 weken gaat, kun je het best kiezen voor kleding die je gemakkelijk kunt wassen. Neem een gemakkelijk zittende katoenen broek mee in plaats van een spijkerbroek en een shirt in plaats van een overhemd. Shirts nemen veel minder ruimte in beslag, zijn gemakkelijk te wassen en ook nog eens gemakkelijk te combineren. 

Beperk het aantal schoenen dat je meeneemt. Ze nemen namelijk veel ruimte in beslag. Het is dan ook handig om vooraf te bedenken wat voor activiteiten je gaat ondernemen. Neem vooral schoenen mee die je voor meerdere activiteiten kunt gebruiken. Kijk ook wat je onderweg aandoet. Je kunt bijvoorbeeld je wandelschoenen die meer ruimte in beslag nemen tijdens de reis naar je vakantiebestemming al aantrekken. Dan hou je weer iets meer ruimte over voor andere dingen.