Kleed je aan voor die dag thuiswerken!

Thuiswerken is tegenwoordig steeds meer normaal. Ook zijn er mensen die altijd van uit huis werken. Toch heb je als je vanuit huis werkt nog wel veel contact met je collega’s. Denk aan Zoom, Hangouts of skype. Meestal gebeurt dit dus ook met beeld. Maar hoe kleed je jezelf dan? Is er een dresscode voor thuiswerken?

De thuiswerk dresscode

Er wordt volop gebruik gemaakt van Hangouts,Facetime en Skype.  Dit is fijn, want zo verlies je niet al het contact met je collega’s.  Die gesprekken die je normaal hebt bij de koffieautomaat, heb je nu online. Je kunt dan moeilijk in pyjama of met een ongewassen hoofd plaats nemen achter de webcam. Want ooit kom je elkaar ook weer tegen. Toch snappen we ook dat je niet in volle glorie thuis wilt werken. Kies daarom voor een verzorgde maar ook comfortabel look. Een broek die lekker zit, met een mooie nette trui. Dit is thuiswerk-proof en daarom een prima keuze. Zorg er ook voor dat je haar gewassen en gekamd is.

Werk thuis in stijl

Je kleding is wanneer je thuis werkt ook erg belangrijk. Het is natuurlijk erg makkelijk en verleidelijk om zo je huispak aan te trekken wanneer je wakker wordt, maar je gaat je hier ook niet elke dag lekker in voelen. Wanneer je probeert om in je gewone kleding ritme te blijven voel je je een stuk lekkerder. Doe eigenlijk gewoon wat je elke dag doet. Zet je wekker, neem een douche en kleed je leuk aan. Natuurlijk hoef je nu niet een driedelig pak of een mantelpakje aan. Wanneer je toch graag kiest voor een huispak, haal dan een nieuwe en kies niet voor die met vlekken of gaten. 

Shop eens online

Wanneer je altijd strak in pak naar kantoor moest, dan snappen we dat je dat nu niet gaat doen. Kijk eens online naar leuke en nieuwe kleren die voor jou lekker zijn om thuis te werken. Zo heb je iets wat toch nieuw en hip is, maar ook lekker zit! Denk aan de lokale winkeltjes online, die hebben namelijk heel veel leuke dingen die daarbij ook nog eens prima te betalen zijn. Wat wel een voordeel is tijdens het thuiswerken? Hier kun je lekker sloffen aan, want dat ziet niemand en zou nou eerlijk, hoe lekker zit dat wel niet?