T-shirt versleten? Geef het een tweede leven!

Als jij er niet van houdt om alles zo maar weg te gooien dan is het fijn als je dingen kan hergebruiken. Een versleten T-shirt kan je ook makkelijk een tweede leven geven. We laten je zien wat je allemaal met een oud T-shirt nog voor leuke dingen kan doen. 

Je kent het wel. In je kast liggen kledingstukken die je niet meer draagt maar waarvan je het ook zonde vindt om weg te gooien. Geef je T-shirt een nieuwe identiteit en het kan weer even mee. 

Diverse leuke ideetjes 

Je kan van een oud T-shirt een heel leuk rompertje maken. Als je handig bent met de naaimachine kan je dit heel eenvoudig doen. Je hebt daarnaast ook genoeg beschrijvingen op internet waar je ideetjes kan opdoen om van jouw oude T-shirt een leuk kruippakje te maken voor in de zomer voor de kleine. 

Wat ook een heel leuk idee is: maak van jouw oude T-shirts garen. Je doet dit heel eenvoudig door smalle repen te knippen van diverse T-shirts en die op een later moment weer te gebruiken. Je kan ermee handbreien of je knipt de nog wat smaller en kan er op die manier mee haken of breien. Wat je kan maken? Denk bijvoorbeeld aan een badmat, of een opbergmand of een leuke sjaal. 

Je hebt soms van die T-shirts die gemaakt zijn van lekkere zachte stof. Als je een gaatje daarin krijgt draag je hem eigenlijk niet meer. Maar wist je dat je er een heel leuke Coll-sjaal van kan maken? Je neemt een brede reep stof en naait de uiteinden aan elkaar vast. Zo heb je in een mum van tijd je een sjaal die niemand anders heeft. 

Nog meer leuke ideetjes:

Heb je een T-shirt wat niet zo mooi meer is bij de mouwen dan kan je ervoor kiezen of er een topje van te maken. Vaak denken we niet aan die mogelijkheid en gooien we het s-shirt weg. Dat is echt heel erg zonde want het T-shirt kan nog makkelijk een ronde mee als top. Je creëert op deze manier een kledingstuk waarvan je weer volop kan genieten. 

Maak een quilt van de oude T-shirts en andere kledingstukken van jouw kinderen

Heb jij diverse lieveling T-shirts omdat daar speciale herinneringen aan kleven of heb je T-shirts van je kinderen en wil je daarvan iets bijzonders maken? Dan hebben wij wel een heel leuk idee. Het is hartstikke leuk om er een mooie quilt van te maken. Een quilt is een grote deken die bestaat uit allemaal stukjes stof. 

Meestal zijn dit vierkantjes of zeshoeken maar je kan ook kiezen voor andere figuren. Het is leuk om diverse stoffen te gebruiken. Een beetje te spelen met de structuren van de stof. Op die manier kan je kiezen om er een bonte deken van te maken of je kiest kleuren die bij elkaar passen. Het is maar net wat er in jouw interieur past. Op die manier maak je een heel leuk aandenken en heb je gelijk een bijzonder item in huis.