Vlekken uit babykleding verwijderen

Met een baby in huis draait je wasmachine overuren. Toch kan het soms een hele uitdaging zijn om nare vlekken van poep, urine en borstvoeding te verwijderen uit de babykleertjes. Met de tips in dit artikel lukt het ook jou om al die vervelende vlekken te verwijderen!

Melkvlekken

Met een baby ontkom je op geen enkele manier aan melkvlekken. Of je nou kiest voor borstvoeding of flesvoeding. De vlekken vallen niet echt op, maar ze stinken behoorlijk en na verloop van tijd worden ze geel.

Melkvlekken behandel je door het kledingstuk met de melkvlekken een nacht in water met citroensap te laten staan. De volgende dag kan je het kledingstuk gewoon wassen in de wasmachine.

Pas wel op met kleding die donker van kleur is. Citroensap heeft namelijk een blekende werking. Donkere kleding kan je dus beter eerst goed uitspoelen, dan de vlek even met wasmiddel voorbewerken en daarna het kledingstuk wassen in de wasmachine.

Poepvlekken

Zitten er poepvlekken in de kleertjes van je baby? In dat geval kies je ervoor om eerst het kledingstuk ongeveer een uur te laten weken in water met een beetje soda. Heb je dit niet in huis dan kan je ook was afwasmiddel op de vlek aanbrengen. Daarna kan het kledingstuk de wasmachine in. Laat je de kleding in de zon drogen dan zullen de poepvlekken nog sneller verdwijnen.

Urinevlekken

Maak je geen zorgen als er urinevlekken in de kleding van je baby of van jezelf zitten. Deze kan je heel eenvoudig verwijderen. Je spoelt het kledingstuk eerst goed uit met koud water. Vervolgens spuit je er een beetje vlekverwijderaar op zoals bijvoorbeeld Vanish.

Daarna kan het kledingstuk de wasmachine in. Mocht je geen vlekverwijderaar in huis hebben, dan kan je ook een beetje glansspoelmiddel gebruiken wat je in de vaatwasser gebruikt. Ook hiermee kan je heel eenvoudig urinevlekken uit kledingstukken verwijderen.

Vanaf nu zijn vervelende vlekken in kleding geen enkel probleem meer. Je hoeft nu alleen maar elke dag van je baby te genieten. Voor je het weet is hij of zij groot!