Wat draag je op zondag, toen en nu!

Je kunt het je nog amper indenken. Vroeger op een zondag had iedereen de netste kleding aan. Deze kleding was speciaal voor de zondag. Vandaag op de dag kleed iedereen zich zoals diegene wilt. Het maakt dan niet of het doordeweeks is of een zondag. Je doet dat aan wat je leuk vindt. Vroeger droegen vrouwen jurken en mannen pakken op een zondag omdat het een speciale dag was.

De zondagse kleding van dit tijdperk en vroeger

Nu anno 2021 wordt geen zondagse kleding meer gedragen. Heb je een kantoorbaan dan ga je al netjes naar je werk in een pak of leuke jurk. De zondagse outfits zijn nu casual chic. Ze zijn niet zo formeel als vroeger. 

Tegenwoordig draagt men op elke gelegenheid dat wat erbij past. Vroeger was het zo dat op een zondag alleen de formele kleding werd gedragen. De vrouwen hadden de mooiste jurken aan die ze hadden en de mannen liepen in hun beste outfit. 

Wat is je outfit bij een lunch tegenwoordig?

Als je wilt gaan lunchen met collega’s of vrienden dan wil je netjes erheen. Dit gebeurt in deze tijd vaak met een leuke broek en een speels jasje. Leuke schoenen en een tas erbij en je outfit is compleet voor een leuke lunch. Vroeger werd door de weeks alleen de gemakkelijkste kleding aangetrokken. De nette kleding werd bewaard voor de zondag. Vroeger was ook niet zoveel kleding als nu.

De sportieve kleding op een zondag nu? 

Tegenwoordig als je gaat sporten dan pas je de kleding erop aan. Je gaat wandelen en dan zorg je voor een leuke jeans met stoere wandelschoenen en een hippe shirt of trui. Wij kunnen ons niet meer voorstellen hoe dit vroeger was. Men kleedt zich zoals men wil zonder er bij hoeven na te denken. 

Lekker de stad in maar niet te overdressed

Vroeger was het doordeweeks geen probleem dat men gewoon met de doordeweekse kleding overal heen ging. Nu in onze tijd wordt dat gedragen wat wij willen. Naar een stad gaan doe je niet in formele kleding. Mensen die je in de stad ziet lopen zijn zo verschillend met wat ze aan hebben. Iedereen wil er wel netjes bij lopen als die eropuit gaat. 

Een leuk stijlvol jurkje met bijpassende schoenen en een leuke tas kan al genoeg zijn voor een uitstapje naar de stad. Het maakt tegenwoordig niet uit wat men draagt, dit was vroeger anders. Belangrijk is dat je altijd een paar leuke stukken in je kledingkast hebt die je kunt combineren. Je hebt dan niet echt zondagse kleding meer nodig. Het blijft altijd leuk om je netjes aan te kleden vooral op zondag.