7 stylingtips waar iedereen iets aan heeft

Natuurlijk kan je kiezen voor een heerlijke slobbertrui als je ’s morgens je bed uitkomt en het gevoel hebt dat het zo’n hopeloze dag wordt. Je kan er echter ook voor kiezen om je eigen helemaal top te kleden in kleding die absoluut bij je past. En als je dan nog eens in de spiegel kijkt, heb je grote kans dat je een hele andere kijk krijgt op de dag. We hebben enkele tips voor je, zodat je niet in het idee blijft hangen, dat het een vervelende of sombere dag gaat worden.

Voorkom miskopen
Als je miskopen wil voorkomen, kan je het beste een shop dag inplannen in plaats van naar de winkel vliegen, omdat je even snel wat kleding nodig hebt. Je loopt dan grote kans dat je impulsief kleding koopt, die je eigenlijk helemaal niet zo leuk vind en verklein je de kans dat het eruit ziet alsof je net je bed uit komt rollen. Ga op zo’n shop dag niet zoveel mogelijk winkeltje s af, want dan zie je door de bomen het bos niet meer, maar beperk je tot vier of vief winkels.

Wees trots op jezelf
Veel mensen hebben een beeld van waar ze aan moeten voldoen. Laat dat beeld varen want juist dat beeld geeft je een demotiverend gevoel. Zo’n beeld is misschien prachtig, maar past misschien totaal niet bij jou, dus doe lekker je eigen ding. Wees trots op jezelf en wie je bent.

Probeer de verleiding te weerstaan
Als je de stad in gaat let dan op dat je niet het gevoel krijgt dat je iets moet kopen. Het is goed om je bewust te zijn van de dingen die je erg goed staan. Daar ontwikkel je een goede stijl mee en kun je daar je koopgedrag op afstemmen.

Let niet op het maatlabeltje
Sommige vrouwen zullen en moet zich in maatje 38 wurmen. Stop daarmee en koop kleding die goed passend zit. Dit staat tien keer beter dan te kleine kleding waardoor je net een opgeknoopte rollade lijkt.

Let op de vorm van je lichaam
Als je strakke kleding aantrekt die de contouren van je lichaam laat zien, kijk dan eens wat voor soort lichaam je eigenlijk hebt. Een peervormig lichaam, appelvormig of misschien wel een zandloper. Kijk dan eens waar je wel en geen accenten op wil leggen.

Draag de juiste BH
Om een goed passende BH te kopen, neem je met een meetlint de maat van je buste en je onder buste. Het verschil tussen deze twee maten is je cupmaat en je onder bustemaat beslaat je omvang.Accentueer de mooie plekken
Gebruik kleding waar je je mooie plekken mee kan accentueren en probeer juist niet de minder mooie plekken te verbergen. Als je je minder mooie plekken wil gaan verbergen zal dat juist op gaan vallen en door de mooie plekken van je lichaam te accentueren, richt je de aandacht op de mooie plekken gericht en vallen de minder mooie plekken niet meer op.