Babykleding wassen, hoe doe je dat het beste?

Heerlijk, zo’n volle kast met lieve, schattige babykleding! Voordat je ze aantrekt bij jouw baby kun je ze beter van tevoren wassen. Wist je dat? Waarom is dit zo en hoe was je babykleding het beste?

Babykleding van tevoren wassen

Bij het transport van de babykleding tussen de fabrikant, de groothandel en de winkel kunnen er bacteriën en insecten in de babykleding gaan zitten. Deze zijn met het blote oog niet te zien, maar kunnen wel schadelijk zijn voor de gevoelige huid van jouw baby. Daarnaast wordt alle kleding, dus ook babykleertjes behandeld met formaldehyde om ze te beschermen tegen beschadiging en kreuken. Deze stof is schadelijk voor de tere huid van jouw baby. Dit is dus de reden waarom je de babykleding beter voor gebruik kunt wassen.

Reinig de wasmachine voor het wassen van babykleding

Voordat je de babykleding gaat wassen is het belangrijk om de wasmachine te reinigen. Dit kun je doen door een lege wasmachine te laten draaien op 90 graden. Haal uiteraard eerst eventuele viezigheid en haren uit de trommel.

Was babykleding zo warm mogelijk

Was babykleding zo warm mogelijk. Let wel op leuke babykleding met tekst, want deze mogen weer niet te warm gewassen worden. Check eerst altijd het label in de kleding met tekst.

Gebruik mild wasmiddel en geen wasverzachter

In de eerste levensmaanden van jouw baby kun je het beste een wasmiddel gebruiken dat speciaal voor baby’s is. Kies anders een wasmiddel voor de gevoelige huid zonder parfum.

Wasverzachter bevat kleur- en geurstoffen die schadelijk zijn voor de tere babyhuid. Gebruik dit daarom niet.

Babykleding binnenstebuiten wassen

Om de babykleding mooi te houden kun je deze het beste binnenstebuiten wassen. Leuke babykleding met tekst blijft daardoor mooi zonder dat de letters beschadigen.

Pas op met de droger

Babykleding kan in de droger, maar de kans op krimpen is aanwezig. Vooral kleding met tekst kun je beter niet in de droger doen. Het beste kun je babykleding aan de lucht laten drogen om ze langer mooi te houden.

Strijk de babykleding

Het strijken van babykleding zorgt ervoor dat deze wordt ontdaan van bacteriën. Om de kleding mooi te houden kun je deze het beste binnenstebuiten strijken. Dit is vooral belangrijk als je leuke babykleding met tekst strijkt. Voor het strijken van kleding met tekst raden we aan om dit nooit rechtstreeks te strijken. Leg een doek of een bakpapiertje tussen de kleding en het strijkijzer om de tekst mooi te houden.