Help wit shirt niet meer wit!

Je favoriete witte shirt in de wasmachine gooien kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Want wat nu als het er wit ingaat maar er grijs en grauw weer uitkomt? Daar moet je natuurlijk niet aan denken. Gelukkig zijn er een aantal manieren om dit te voorkomen. In dit artikel lees je er alles over.

Schoonmaakazijn

Dit is de ideale manier om je witte shirt weer zo wit als nieuw te krijgen. Om te beginnen dompel je het shirt onder in een bak die je gevuld hebt met schoonmaakazijn. Laat het vervolgens een paar uur weken. Draai het nu met andere witte was in de wasmachine.

Tip: Door een beetje schoonmaakazijn in het bakje van de wasverzachter te doen verwijder je ook vlekken en nare luchtjes. De geur van schoonmaakazijn verdwijnt gewoon uit zichzelf tijdens de wasbeurt.

Soda

Om je witte shirt weer mooi wit te krijgen kan je ook gebruik maken van soda. Het werkt prima bij was die verkleurd of doorgelopen is. Je kan soda gewoon in het wasmiddelbakje doen of gewoon los in de trommel gooien voordat je er was indoet.

Tip: Het is verstandig om je witte shirt eerst een nacht te laten weken in een emmer waarin je water met soda hebt gedaan. De volgende ochtend kan je het dan gewoon in de wasmachine doen.

Ossengalzeep

Om een wit shirt weer mooi op kleur te krijgen kan je ossengalzeep gebruiken. Dit werkt het beste bij witte kleding die vergeeld of verkleurd is. Om te beginnen wrijf je het shirt eerst heel goed in met de ossengalzeep. 

Laat dit een hele tijd even goed intrekken. Vervolgens kan het shirt zo de wasmachine in en komt het er weer als nieuw uit.

Vaatwas tablet

Wat ook wonderen kan doen om een wit shirt weer als nieuw uit je wasmachine te laten komen, is gebruik maken van een vaatwas tablet. Dit werkt prima tegen verkleuringen en grasvlekken. Doe het tablet in de wasmachine en doe vervolgens je shirt erbij.

Draai vervolgens een wasprogramma niet warmer dan 40 graden. Zodra je het shirt uit de wasmachine haalt zal je zien dat het weer net zo wit is als toen je het net kocht.

Tip: Je kan een vaatwas tablet ook gebruiken om de wasmachine schoon te maken. Doe de tablet erin en kies een wasprogramma van minimaal 60 graden. De wasmachine zal hierna weer als nieuw zijn. Draai deze wel leeg dus zonder kledingstukken toe te voegen.

Bleekmiddel

Mocht je shirt na al deze tips nog niet wit zijn, dan kan je er nog voor kiezen om het hard aan te pakken. Neem een emmer koud water en doe er een klein scheutje bleekmiddel in. Laat het shirt hier een nacht in weken. Was het vervolgens met een wasmiddel speciaal voor witte was.

Om nieuwe shirts wit te houden kan je het beste deze alleen wassen met andere witte kledingstukken zonder bedrukking of print. Zo heb je de meeste kans om lang plezier te hebben van een shirt wat ook echt wit is.