Vrijgezellenfeest organiseren

Je krijgt net te horen dat je beste vriendin gaat trouwen en jij bent haar ceremoniemeester. Hartstikke leuk natuurlijk maar er komt dan ook op jou wel het een en ander af! Vroeger was het zo dat de getuigen het vrijgezellenfeest organiseerde maar dat is niet meer per se zo. Nu jij haar of zijn ceremoniemeester bent mag jij die taak dus op je nemen. Het is wel belangrijk om te weten of dat het bruidspaar het zelf wel ziet zitten om een vrijgezellenfeest te krijgen.

Het eerste waar je aan denkt is de bruiloft zelf en dat is logisch, maar vergeet ook niet dat je ook nog een vrijgezellenfeest moet organiseren. Een vrijgezellenfeest organiseren kan je op allerlei manieren. Het is ook maar net wat het budget is of wat je er aan uit wilt geven en hoe groots dat je het wilt maken.

Wat moet je allemaal doen?

Als eerste ga je kijken op welke datum dat je het vrijgezellenfeest wilt organiseren en waar. Zodra je dat weet kan je namelijk al een eventuele locatie vast gaan leggen. Je kunt het organiseren ervan natuurlijk uitbesteden maar dat is dan ook meteen weer een flinke hap uit het budget. Dus je kunt het ook gewoon zelf doen als je maar lang genoeg van tevoren alles goed regelt.

Wanneer je dat hebt gedaan ga je kijken wie er allemaal een uitnodiging moeten krijgen om op het vrijgezellenfeest aanwezig te zijn. Meestal is het een select groepje. Het is zeker niet zo dat iedereen die aanwezig zal zijn op de bruiloft ook bij het vrijgezellenfeest aanwezig moet zijn.

Wanneer je dit ook gedaan hebt ga je nadenken over het thema wat je neer wilt zetten tijdens dit feestje zodat je daar de rest op aan kunt passen. Vaak is een vrijgezellenfeestje een beetje in het thema van nog 1 keer lekker losgaan maar natuurlijk wel binnen de perken want het moet niet zo zijn dat de bruid of bruidegom ergens later spijt van gaat krijgen.

Kijk wat je budget is. Niet iedereen kan heel veel geld besteden dus het is wel zaak dat je daar naar kijkt of dat het de anderen ook lukt om mee te kunnen betalen aan het vrijgezellenfeest.

Tot slot

Zorg ervoor dat alles goed is geregeld en dat alle genodigden op de hoogte zijn van het programma wat je op die dag of avond hebt. Je wil natuurlijk niet dat er op die dag of avond iets misgaat. Zorg er ook voor dat je uit de kosten bent en dus niet zelf voor en onaangenaam hoge rekening komt te staan. Dit doe je het beste door alles van tevoren vast te leggen hoe de catering op die dag zal verlopen. Wanneer je dat ook allemaal hebt gedaan rest er ons nog maar 1 ding en dat is jou heel veel plezier te wensen en het bruidspaar heel veel liefde en geluk!