Waarom dragen we graag zwart?

Geen enkele andere kleur heeft zoveel fans als de kleur zwart. Dat is natuurlijk ook helemaal niet zo gek. Want zwart dragen is gewoon erg fijn. Maar waarom zijn wij nu zo gek op alle zwarte kleding? Wist je dat hier gewoon een psychologische reden voor is?

Het is zo dat onze hersenen reageren op een kleur en deze reactie kan natuurlijk per persoon verschillen. De mensen die vaak zwart dragen, blijken een beetje neurotisch en vaak zeer emotioneel te zijn. Doordat ze zwart dragen, brengen zij een boodschap over op andere.

Zwart en je persoonlijkheid

De kleur van je kleding zegt dan ook veel over je persoonlijkheid. Weet je wat de boodschap is die je wilt overbrengen? Je wilt de macht eisen. Dat klinkt misschien heel gek maar dat kan natuurlijk veel verschillende dingen betekenen. Het kan bijvoorbeeld betekenen dat je je emoties liever voor jezelf houdt of dat je mensen gewoon niet te dichtbij laat komen. Ook kan het betekenen dat je graag gerespecteerd wilt worden door anderen. Zwart zorgt ervoor dat je deze boodschap over kan brengen bij anderen. Nu is dat natuurlijk niet heel erg en klinkt dat natuurlijk helemaal niet positief maar uiteindelijk is het dat wel. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat zwart dragen ervoor kan zorgen dat je macht en aanzien uitstraalt. Ook een zwarte kleur als je indruk wilt maken op iemand en wordt het ook nog eens gezien als super aantrekkelijk. Zwart is zelfs de meest aantrekkelijkste kleur van alle kleuren.

Dus de eerstvolgende keer dat er iemand iets zegt over jouw looks terwijl je helemaal zwart bent, kun je dit gerust als een compliment opvatten.

Voordelen van zwart

Naast het gevoel wat je overbrengt wanneer je zwarte kleding draagt, heeft het dragen van zwarte kleding ook nog eens enorm veel voordelen. Wat dacht je van:

  • Je hoeft je nooit druk te maken of je kleding bij elkaar past. Zwart kan overal bij en zwart en zwart kan ook prima samen. 
  • Wanneer je zwarte kleding draagt, zie je bijna nooit vlekken op je kleding.
  • Zwart is gewoon tijdloos, zwart is altijd In de mode en kun je dus altijd dragen?
  • De kleur kan bij elke haarkleur of bij elke kleurhuid. Zwart staat iedereen goed!
  • Als je nu iets voller bent, is het dragen van zwarte kleding ook erg slim. Zwarte kleding slankt namelijk af. 
  • Doordat je zwarte kleding draagt, kun je de meest leuke en kleurrijke accessoires kiezen voor bij je outfit.
  • Nog een voordeel is dat je elk seizoen wel zwart kan dragen wel is het in de zomer een beetje warm maar toch we doen het.

Zwart heeft zoals je kunt zien vele voordelen. Het staat overal bij en we voelen ons er goed bij. Zwart gaat gewoon nooit meer uit de mode! Top toch?