Welke kleur kleding draag jij en wat zegt dat over jou?

Wist jij dat de kleuren van de kleding veel zeggen over wat jij denkt en voelt en dat is niet alles. Wat zegt welke kleur en klopt dit bij wat jouw gevoel?

Rood

Met de kleur rood wil je eigenlijk gewoon zeggen hier ben ik. Je wilt opvallen en bent romantisch, passievol en staat positief In het leven. Je straalt dan ook echt sensualiteit, energie en zelfvertrouwen uit. Misschien voel je wel helemaal niet zo, maar in rood zie je er wel een stuk krachtiger uit. En zo word je dan ook behandeld. Je rode kleding val je namelijk echt op, maar pas wel op, want je lijkt ook een stuk zwaarder wanneer je kiest voor rood.

Blauw

 De kleur blauw staat voor rust en kalmte en straalt dit ook uit. Je komt zeer betrouwbaar over. Je komt over als iemand die eerst denkt en daarna pas doet of zegt. De kleren en de kleuren maken je rustig en zou zelfs je hartslag kunnen beïnvloeden op een gunstige manier. Wanneer jij tijdens een sollicitatiegesprek kiest voor blauw maak je sowieso een goede indruk. Blauw toont namelijk aan dat je loyale werknemer bent en dat je te vertrouwen bent.

Groen

Harmonie in je leven, kies dan voor groen. Je komt namelijk evenwichtig en betrouwbaar over op anderen. Ook staat deze kleur voor geluk en rust.

Oranje

Wanneer je gefocust en vooral scherp over wil komen, kies je voor Oranje kleding. Ook staat het voor redelijkheid, vriendelijkheid en volharding. Mede hierom wordt oranje vaak gebruikt als kleur in verschillende advertenties.

Bruin

Wanneer je een kleur wil dragen die staat voor stabiel en natuurlijk kies dan voor bruin. Je bent praktisch en ook sociaal ingesteld. Wel een nadeel aan de kleur bruin is dat je af en toe een beetje saai overkomt. Ook kan donkerbruin ervoor zorgen dat je een beetje down lijkt. Tegelijkertijd staat de kleur bruin dan ook wel weer voor geborgenheid. 

Geel

Zomer, optimistisch, zonneschijn, plezier. Geel staat dit allemaal uit.

Roze

Roze staat voor vrouwelijkheid, voor romantiek en onschuld. Ook werkt deze kleur zeer kalmerend deze charmante kleur is jeugdig en speels.

Paars

Paars is een beetje een moeilijke kleur. De gevoelens die paars je geeft, hangt een beetje af van of paars een mengeling van rood of een mengeling met blauw is. Donkerpaars geeft je namelijk een gevoel van mildheid en staat voor wijsheid. Daarentegen is lavendel wat luchtiger het maakt je dan ook romantisch en speels.

Zwart

Zwart is een zeer beschermende kleur. Wanneer je niet wil opvallen, dan kies je al gauw voor zwarte kleding. Ook staat de kleur wat voor rouwen en verdriet. Toch dragen veel mensen ook zwarte kleding omdat het elegant, tijdloos en sensueel is.

Grijs

De kleur grijs kan je heel erg saai en dergelijk maken. Meestal draag je deze kleur als je rustig en neutraal wilt overkomen.

Wit

In de mode is wit heel erg belangrijk omdat het een neutrale kleur is, je kunt dit overal bij dragen. Je straalt dan ook vrede, reinheid en neutraliteit uit. Pas op te veel wit kan saai zijn.